• Alles over Tuinen
    Tuinaanleg en onderhoud
  • Interessante bedrijven
    Actief in de tuinsector
  • Tuinartikelen en toebehoren
    tuinstoelen, tafels, grasmaaiers ...

Grote tuinen. In een landelijke tuin tracht de tuinaannemer een tuin te creëren die opgaat in het landschap. Dit zijn meestal tuinen op het platteland en met de nodige focus op privacy. Keihard genieten dus.Op zoek naar inspiratie voor je tuin? Ben je op zoek naar een specifieke stijl? Hier vind je heel wat inspirerend beeldmateriaal van tuinen in alle groottes, stijlen en formaten, telkens aangelegd door een tuinaannemer.

Grote tuinen overzicht

Belleplant inspiratie van grote tuinen.

Belleplant is geen standaard plantencentrum. Als je op zoek bent naar dierenartikelen, kerstballen, snijbloemen of binnenhuisdecoratie, dan verwijzen we je graag door naar onze collega’s. Wil je echter alles weten over het inrichten van een tuin, terras of boomgaard? Zoek je de haag die in je grond  het beste groeit? Hou je van zelfgekweekte groenten en fruit? Dan helpen wij je graag. Zodat de vlinders ook de weg naar jouw tuin vinden. Planten zijn al sinds 1991 onze specialiteit. Maar de passie voor planten en bomen gaat verder terug. De familie Van Hulle kweekt immers al meer dan 200 jaar planten in de Kleitse grond. Het begon allemaal met het kweken van bomen voor de kasteelheren rond Brugge. Daarna werden ook de Ardense bossen voorzien van plantgoed uit Maldegem. En nog later gingen de planten naar alle windstreken van Europa. Na al die jaren blijven we dagelijks met enthousiasme gezonde en betere planten kweken. Nog leuker vinden wij het om deze planten in mooie combinaties te zien uitgroeien in jouw tuin.

Effectiviteit in de kleine tuin of grote tuin
Een tuin moet een aangename omgeving zijn waar je je volledig kan ontspannen. Na het aanleggen is een sfeervolle inrichting dan ook cruciaal. Hoe je je tuin precies inkleedt, is onder meer afhankelijk van de beschikbare ruimte en je eigen smaak. De volgende 10 tips voor een leuke tuininrichting kunnen je alvast op weg helpen: kleine tuin inrichten1) Effectiviteit in de kleine tuin. Kleine tuintjes zie je vaak in steden en dichtbebouwde gebieden. Inkijk en schaduw zijn meestal de problemen bij de inrichting van een dergelijke tuin. Inkijk kun je tegengaan door een pergola met klimplanten te plaatsen. Maak niet de fout door een klein tuintje helemaal vol te proppen. Kies mooie lange planten die goed tegen schaduw kunnen en plaats deze zoveel mogelijk tegen de wanden. Je kunt de kleine tuin net even spannender maken door een hoogteverschil aan te brengen. Dit doe je bijvoorbeeld door een zitkuil of een terras(je) te maken: door te werken met verschillende compartimenten kan je de kleine tuin groter doen lijken. Ontdek hier meer tips voor het ontwerpen, aanleggen en inrichten van kleine tuinen.

Tot rust komen in de Zen-tuin

Een andere naam voor Zen-tuin is steen- of rotstuin. De tuininrichting hier bevat veel Oosterse elementen. Planten die dan ook zeker in een Zen-tuin thuishoren zijn bonsai, bamboe en mos. Ook de rode Japanse esdoorn en rododendrons zijn leuke ideeën.

In deze tuin zijn stenen het belangrijkst. Dit kunnen bijvoorbeeld op elkaar gestapelde rotsblokken zijn, of een veld van witte kiezelstenen. De grindpaden worden in sierlijke vormen geharkt. Uiteraard mag stromend water, voor het ultieme rustgevoel, niet ontbreken in de spirituele Zen-tuin.

De voortuin is het visitekaartje van je huis

Bezoekers en voorbijgangers merken als eerste je voortuin op. Alleen daarom al is een voortuin het visitekaartje van je huis. Natuurlijk is het ook gewoon een leuke klus om een mooie voortuin aan te leggen en aangenaam in te richten. Bedenk eerst waarvoor je de voortuin gebruikt. Kom je er nooit? Probeer het dan onderhoudsvriendelijk te houden, bijvoorbeeld met veel bestrating. Vind je het leuk om ook in de voortuin te tuinieren? Kies dan voor een goede verdeling tussen bestrating en groen. Zorg ervoor dat de kleuren van de bestrating goed bij de kleur van het huis passen. Hoge beplanting is mooi om inkijk tegen te gaan, maar je kunt dan zelf niet meer goed naar buiten kijken. Bekijk hier aandachtspunten en inspiratie voor het aanleggen van een voortuin.

verscheidenheid in de grote tuin

In een grote tuin heb je veel ruimte en dat biedt veel mogelijkheden voor de tuininrichting. Je kunt rustig grote beplanting aanbrengen. Neem vooral vaste planten met een lange levensduur die weinig onderhoud nodig hebben. Als je kinderen en/of dieren hebt, mag een mooi grasveld niet ontbreken. In een grote tuin kun je heel goed verschillende gedeeltes creëren. Denk bijvoorbeeld eens aan meerdere terrassen of een romantisch hoekje. In veel grote tuinen is ook een vijver aangelegd.

Ideeën en inspiratie voor je tuin walhalla.com.
Voed je tuin ideeën met de mooiste tuin inspiratie, bekijk de beste hoveniers waar dit tuinontwerp vandaag is gekomen en maak je klaar voor het perfecte buitenleven. Wij kunnen alle soorten tuinwerken voor u uitvoeren, enkele voorbeelden hiervan zijn: aanleg van grote en kleine tuinen, bemestingen, plaatsen van afsluitingen, vijvers … Voor het volledige aanbod kan u terecht op onze website. Enkele werkzaamheden voor het onderhoud zijn: snoeien en planten van bomen, onkruidvrij houden van beplantingen, afmaaien van het gazon en nog veel meer. Het onderhoud kan op verschillende manieren; een onderhoudscontract op jaarbasis of een éénmalige onderhoudsbeurt, aan u de keuze.

Tuinarchitect in Antwerpen Aartselaar, wilrijk Van Der Auwera.

De voorbereiding voor de aanleg van een tuin is minstens even belangrijk als de afwerking ervan. Daarom besteden wij bij Van Der Auwera in Aartselaar, bij Wilrijk, veel aandacht aan het ontwerp van een tuin en de tuinarchitectuur.  Een ervaren tuinarchitect of landschapsarchitect ontwerpt voor u de gepaste lijnvorming en kleurencombinaties rekening houdend met uw wensen en de mogelijkheden van uw tuin. De tuinaanleg en tuinonderhoud gebeurt steeds door gedreven en ervaren mensen die beroep kunnen doen op een uitgebreid machinepark.

Grote tuinen GroenT.A.C. Bvba.
uw buitenbelevenis, morgen en vandaag . Als bedrijf willen wij van uw tuin een belevenis maken. Om dat te realiseren hebben wij een aantal waarden en keuzes vooropgesteld. Om lang van deze belevenis te kunnen genieten willen we dat onze realisaties de tand des tijds goed kunnen doorstaan. Daarom is duurzaamheid onze meest belangrijke waarde. De vier kernzinnen van ons bedrijf geven weer wie we als tuinonderneming willen zijn.

Tuinplannen voor grote en kleine tuinen met weinig tuinonderhoud.
Gezellige eigentijdse tuin met waterelement en tuinverlichting BEKIJK DIT PROJECT. Totaalproject met aanleg van hoogwaterstand zwembad BEKIJK DIT PROJECT. Tuin met strakke lijnen en natuurlijke zwemvijver BEKIJK DIT PROJECT. Strakke tuin met houtafwerking in combinatie met natuurlijke grassen BEKIJK DIT PROJECT.

Insecten in de tuin Stad-Land-schap t West-Vlaamse hart.
De vele kleine en grote tuinen, bermen, bosjes enz. vormen een soort lappendeken in t West-Vlaamse hart. Je kan jouw tuin vrij eenvoudig ombouwen tot een geschikt biotoopje voor bijen en insecten en daarmee een stukje van het lappendeken invullen.

Tuinen: van ontwerpen tot aanleggen en onderhoud van tuinen.
Neem gerust contact op met ons en vraag meer informatie over grondwerken of over het onderhoud van tuinen. Grote tuinen, kleine tuinen. Grote of kleine tuinen, modern of landelijk: de tuin is steeds een plaats waar je tot rust kan komen en volop kan genieten van de natuur.

Grote tuinen Tuinontwerpburo Groenendijk.
Voor het ontwerpen van tuinen, groot of klein, is inspiratie nodig. De eigenaren van een grote tuin in Harmelen zorgden tijdens het ontwerpproces van de tuin voor heel veel inspiratie. Zo wilden deze mensen een tuin hebben met een doorleefd karakter, alsof de tuin al honderd jaar oud is en dat het huis veel later tussen de.

Grote tuinen Grasrobots.be.

Hier vindt u een aantal voorbeelden van grote tuinen. Indien u klikt op de fotos, vindt u onderaan de foto meer informatie terug over het type grasrobot, de locatie de oppervlakte van het gazon.


Tuinonderhoud Vlaams Brabant

Vind een aannemer voor tuinaanleg uit WestVlaanderen. Ben je op zoek naar een tuinaannemer om jouw tuin te ontwerpen of aan te leggen?

Alarmsystemen voor buiten

De buitencamera’s zijn ervoor gemaakt om verder te zien in meters. Ze zijn dus perfect voor het in de gaten houden van je tuin of erf. Vaak hebben buitencamera’s ook nachtzicht, omdat dit meestal de belangrijkste tijden zijn om alles in de gaten te houden. Ook zijn deze camera’s vaak beter met inzoomen op beelden, dit is belangrijk omdat buiten het zicht altijd minder goed